ترشی ازگیل مرغوب یکی از ترشی های بومی و اصیل کشور عزیزمان ایران است که در فصل پاییر تهیه و تولید می شود.
ازگیل میوه ای بومی می باشد که در خطه شمال ایران وجود دارد.
این میوه به دلیل آن که دارای طعم و ظاهر جذابی می باشد جزو میوه های فانتزی به شمار می رود و نام دیگر آن خرمای گیلان است.
از میوه ازگیل برای تولید ترشی و کنسرو و حتی شربت استفاده میکنند.
تهیه و تولید ترشی ازگیل
میوه ازگیل سفت و اسیدی است به همین دلیل باید برای تولید ترشی آن تا زمان رسیدنش صبر کرد.
این میوه در اواخر فصل پاییز به بار می نشیند و بهترین زمان تولید ترشی ازگیل همان موقع است.
ترشی ازگیل را می توان به دو صورت تهیه و روانه بازار کرد:
- تولید این ترشی خوش مزه به صورت کامل
- تولید ترشی ازگیل به صورت رنده شده که به صورت لیته مانند در می آید.
مواد مغذی موجود در ازگیل
این میوه دارای ترکیبات خاصی است و ارزش غذایی بالایی را درون خود جای داده است، این ترکیبات عبارت اند از:
- ویتامین (A و B و C)
- انواع فیبر
- پتاسیم
- اسید سیتریک
- اسید مالیک
- روی
- آهن
- منگنز
- و…
خواص ازگیل
میوه ازگیل به دلیل مواد مغذی که در خود دارد دارای خواص بی نظیری است که عبارت است از:
- پایین آورنده فشار خون
- پیشگیری کننده دیابت
- خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
- سیستم تنفسی را تقویت می کند
- تقویت سیستم ایمنی را بالا می برد
- کلسترول خون را کنترل می کند
- استخوان ها را مستحکم می کند
- گردش خون را تنظیم می کند
- درمان سنگ کلیه
احتیاط:
هسته های موجود در این میوه حاوی مواد سمی است و مصرف زیادی آن خطرناک می باشد.
مواد موجود در ترشی ازگیل
مواد لازم برای تولید ترشی ازگیل:
- ازگیل رسیده
- تمبر هندی
- سرکه
- پودر فلفل
- شکر
- نمک
- ادویه مخصوص ترشی ازگیل
قیمت ترشی ازگیل مرغوب در بازار
قیمت ترشی ازگیل بستگی به فصل برداشت این محصول و میزان بهره وری از آن است.
نوع ترشی که از این میوه به دست می آید و موادی که در این ترشی به کار می رود نیز بر قیمت گذاری این محصول موثر است.
برای خرید ترشی ازگیل با قیمت ارزان تر و به صرفه تر باید به سایت های فروش اینترنتی مخصوص ترشیجات یا به بازار های محلی در شمال کشور مراجعه کرد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.